Recept na sušenky

Recept na razítkové sušenky pro bullterriery (a jejich lidi):

Varování: Během vaření se připrav na pomocníka s čumákem všude, kde se objeví máslo!


Ingredience:

  • 200 g másla (které se pěkně válelo při pokojové teplotě jako bulík po dlouhé procházce)
  • 120 g moučkového cukru (protože každý bulík ví, že sladké je top!)
  • 2 lžičky vanilkového extraktu 
  • 1 velké vejce (pokud ho váš bullterrier neuloví dřív, než se dostane do mísy)
  • 360 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli (protože každá pořádná sušenka musí být trochu slaná)
  • Pokud chcete sušenky tmavé jako váš bulík po deštivé procházce, přidejte lžíci kakaa.

Jak na to, aneb "Mission Bullterrier Impossible"!

1. Krok:
Začněme! Vyhoďte z kuchyně bulíka (jo, jasně, že se hned vrátí), protože tady potřebujeme soustředění. Vezměte máslo, cukr a vanilkový extrakt a začněte je míchat, jako kdybyste házeli bulíkovi míček – rychle a precizně. Míchejte, dokud nedosáhnete krémové směsi. Jo, a mezitím sledujte svého psa, protože určitě něco plánuje.

2. Krok:
Teď přichází na řadu vejce! Přidejte ho do směsi a míchejte, dokud nebude těsto hladké. Než přidáte mouku, ujistěte se, že bulík nechce skočit na kuchyňský pult, protože jeho čumák už ví, co se děje.

3. Krok:
Mouka a sůl jsou tady! Smíchejte je ručně. Tohle je ten moment, kdy by se váš bulík mohl rozhodnout, že je ideální čas začít pronásledovat svůj ocas. Nechte ho, ať se zabaví, zatímco dokončujete těsto.

4. Krok:
Těsto hotovo? Výborně! Ale ne, ještě ho nepečeme! Bulíka musíme taky uklidnit – odložte těsto na hodinku do lednice (a psa ideálně vezměte na procházku). Všechny chutě se mezitím prolnou, a když se bulík trochu unaví, budete mít ideální podmínky k dalšímu kroku.

5. Krok:
Vykrajování sušenek! Poprašte vál moukou, rozválejte těsto na tloušťku tak akorát. Jemně poprašte těsto i vykrajovátko moukou, aby se nelepilo. A tady mám pro vás tajný trik – pokud chcete, aby se razítko krásně zvýraznilo, namočte ho do trošky kakaa. Nejen že to bude vypadat úžasně, ale i vůně bude bulíkovi pořádně šimrat čumák!

Razítkujte sušenky a potom je vykrajujte. Vykrojené sušenky dejte na plech. Váš bullterrier teď určitě zvažuje útěk s plechem, takže buďte rychlí!

6. Krok:
Dejte sušenky na plech a šup s nimi do lednice na dalších 30 minut (no a s bulíkem třeba na zahradu, aby se mezitím vyběhal).

7. Krok:
Pečte na 165°C (horní a dolní pečení) po dobu 10 minut. Bulík už určitě cítí vůni sušenek a sedí vedle trouby, jako kdyby to byly jeho vlastní!


Finální tip:
Až budou sušenky hotové, nezapomeňte nechat vychladnout. Možná si bullterrier myslí, že si zaslouží ochutnat, ale raději ho vezměte na dlouhou procházku a odměňte ho opravdovou psí dobrotou.


Tak co, jste připraveni na tuto bulíkovou sušenkovou výzvu?